Splošni pogoji nakupa Vinacuk.si

Splošno
Spletna trgovina vinacuk.si je namenjena vsem fizičnim ter pravnim osebam. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Cene izdelkov
Vse objavljene cene artiklov vinacuk.si so navedene v evro denarni enoti (€), ter vključujejo davek na dodano vrednost. Cene so nepreklicne in veljajo samo za nakup preko spletne trgovine vinacuk.si. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov).

Plačilni pogoji
Kupnino za vaša naročila lahko trenutno plačate z naslednjimi plačili:

Plačilo z kreditno kartico

Plačilo se izvede takoj. Naročilo odpremimo najkasneje v roku 48 ur od opravljenega nakupa v delovnih dneh. Pošiljka bo pri vas najkasneje v 3 delovnih dneh od odpreme, običajno pa že naslednji delovni dan po odpremi. Pošiljka bo poslana preko pošte slovenije. Cenik poštnih storitev v skladu z uradnimi objavljenimi cenami pošte slovenije : https://www.posta.si/ceniki

Plačilo po predračunu
Naročilo odpremimo v naslednjem delavnem dnevu, odkar od vas prejmemo nakazilo  ali potrdilo o plačil. Pošiljka bo pri vas najkasneje v 3 delovnih dneh od dneva, ko je bila pošiljka odposlana, običajno pa že naslednji delovni dan.  Cenik poštnih storitev v skladu z uradnimi objavljenimi cenami pošte slovenije:  https://www.posta.si/ceniki

Dostava
Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo o predvidenem datumu dostave čimprej obvestili. Ob morebitni nedobavljivosti naročenih artiklov vas bomo obvestili o spremembah in vam omogočili preklic naročila, zamenjavo naročenega artikla ali kakšno drugo dogovorjeno možnost.

Vinacuk.si mora blago dostaviti v obljubljenem času. Stroški dostave paketa so enaki za dostavo po celotni Sloveniji in so odvisni od količine naročil. Strošek dostave se v tem primeru prišteje stroškom naročila, kar je zavedeno tudi v košarici. Pri naročilu nad 45€ vrednosti naših vin v spletni trgovini vam poštnino plačamo mi.

Varnost
Zagotavljamo vam, da bomo vaše podatke obravnavali zaupno, jih skrbno varovali in v nobenem primeru posredovali ali prodajali tretjim osebam (izjeme v primeru nezakonitega delovanja v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi). Pridobljene podatke bomo uporabljali le za nemoteno izvedbo nakupov, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletne strani in storitev.

Reklamacija
Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopa od naročila. Kupec lahko blago reklamira v 14. dneh od nakupa in zahteva takojšno zamenjavo ali vračilo kupnine. Kupec lahko blago iz reklamacije vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga na lastne stroške vrne po pošti. Kupec ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 15 dneh. Pridržujemo si pravico do tipkarskih napak.